Butoanele Like și Share pe blog


 Cum am zis și în articolul Schimbari si Tutoriale, o să arăt în câțiva pași simpli cum să îți îmbunătățești blogul cu diverse widget-uri. Astăzi vei învață cum să ai la sfârșitul fiecărei postări butoanele Facebook "Like" și "Share".
 Pentru început o să dezactivezi opțiunea care permite afișarea butoanelor Blogger de distribuire a unei postări. Acest lucru este util deoarece dacă această opțiune este bifata, pe lângă distribuire pe mail sau Google+, ai și distribuie pe Facebook rezultând în final că ai două butoane "Share" pe fiecare pagină. Din tabloul principal Blogger alege opțiunea "Aspect". Caută zona "Postări de blog" și apăsa "Editați". În fereastră care s-a deschis deselecteaza "Doresc să se afișeze butoanele de distribuire". Nu uita să salvezi! Vezi figura de mai jos pentru detalii.



 Înainte să mai faci orice modificare recomand să salvezi șablonul cum îl ai în momentul de față pentru cazul în care ceva nu funcționează. În felul acesta nu pierzi informațiile actuale ci doar modificările pe care ți le voi arăta eu.
 Pentru a crea o copie de rezervă a blogului tău, din tabloul principal Blogger, alege secțiunea "Șablon". În fereastra care s-a deschis ai butonul "Faceți o copie de rezervă/Restabiliți". După ce-l apeși se vor activa opțiunile "Descărcați șablonul complet" și "Încărcare". Prima este pentru a salva în calculator și a două pentru a încărca din calculator copia de rezervă. Vezi figura de mai jos pentru detalii.


  În continuare, tot în secțiunea "Șablon", apăsați butonul "Editați HTML".



  În fereastra care s-a deschis după ce ai selectat "Editați HTML", apasă Ctrl+F pentru a deschide căsuța de căutare în pagină și scrie . Apasă tasta Enter de 2 ori. Acum ești poziționat pe linia sub care vei insera codul următor: 



 Pasul final este să apeși butonul "Salvați șablonul" și gata! Ai Facebook pe blog!  Nu te simți un mic hacher? =))

Vezi poza pentru detalii:

 Mai multe opțiuni din cod pot fi modificate: limba, schema de culori, dimensiunea etc. Nu recomand schimbările, dar dacă dorești să o faci lasă un comentariu și o să te ajut. (Limba implicită este română, adică în loc de "Like" și "Share" vei avea "Îmi place" și "Trimite". )
 Pe unele bloguri o să găsești că trebuie să înserezi codul sub linia "post-footer-line-3". Nu este greșit, poate fi pus și acolo. Voi explica în următorul articol de ce am ales să-l plasez sub "data:post.body/".
 Data viitoare o să arăt cum să ai secțiune de comentarii Facebook pe blog.