Din Puţa Gândirii - Dileme

Acum o săptămâna vorbeam cu nişte prieteni, la o bere în vestiarul de la muncă, despre nunţi şi obiceiuri idioate. Obiceiuri idioate "importate" de la diverse naţii cu tradiţii milenare în detrimentul bunelor tradiţii româneşti . Adică preluate de la idioţii de americani.
Să revenim. Este stupid să scoţi jartiera cu dinţii. De fapt este stupid să porţi jartieră. Este stupid să faci cununia religioasă în alt loc decât biserică/geamie/templu etc. Este stupid să furi mireasă şi s-o duci în club. Este stupid să faci poze în acelaşi loc ca şi ceilalţi miri din oraşul tău în ultimii 50 de ani. Şi mai ales este stupid obiceiul care spune că mirele trebuie să bea şampanie din pantoful miresei.



Pe lângă faptul că este o  idioţenie, de ce trebuie să fie neapărat pantoful? Dacă mireasă poartă sandale ia o pereche de pantofi special pentru lucrul asta? Mireasa de ce să nu bea din pantoful mirelui?
Dacă credeţi că asta a fost totul abia acum vine marea dilemă. De ce din pantof? Dacă mirele ar fi pus să aleagă dintre a bea din pantof sau din chiloţii miresei ce ar alege? [Este experiment şi se derulează în condiţii ideale, deci chiloţii reţin lichide] Deci, ce ar alege între pantof şi chiloţi? Marea majoritate a persoanelor întrebate de mine au zis pantoful. De ce pantoful?! Ţinând cont că mai mult timp îţi petreci cu botul în zonă acoperită de chiloţi decât în zona acoperită de pantofi, de ce pantoful!? Preferi să lingi frişcă de pe veveriţă sau de pe talpă iubitei? Sau îţi place să umblii cu berbecul mai mult pe la degeţele decât pe la oiţă?
Deci, de ce pantoful şi nu minunata pereche de chiloţei negri şi cu dantelă roşie (sau invers)?