Let's do it România! sau Eşecul Societăţii Româneşti

A fost marele şi mega super evenimentul "Let's Do It România!" Un proiect excelent din toate punctele de vedere, un proiect care vroia ca printr-o masivă mişcare cetăţenească să cureţe ţara de gunoaie. Organizarea mi s-a părut mai mult decât bună. S-au găsit şi ceva sponsori. Totul suna prea frumos. 190.000 de oameni au participat la acest proiect. Sună impresionat această cifră.




Impresionat este că 190.000 de oameni nu reprezintă nici 1% din populaţia României. Asta-mi aduce aminte de cineva care a fost înjurat pentru afirmaţia "...99% dintre români sunt manelisti..."
Unde a fost buba? Oare chiar aşa suntem? Oare chiar nu ne interesează în ce ţară trăim sau ce viitor vom avea noi şi copii noştrii? Eu cred că majorităţii i se rupe de "Let's Do It România", de mizerie, de corupţie, de tot. Peste tot aud numai "ce ţara de căcat, ce popor de căcat, ce mizerie, ce corupţie, jos Băsescu, jos BOC, să facem grevă, uă...!" Prieteni, sincer vă zic, sunteţi nişte idioţi! Dacă nu iei atitudine şi te rezumi doar la a înjură şi critica şi crezi că statul ţi-e dator cu ceva eşti manelist. Dacă dai vina pe alţii pentru faptul că nu eşti în stare să te ridici deasupra condiţiei tale eşti manelist. Dacă-i laşi pe alţii să gandesca pentru tine eşti manelist.
Vă rezumaţi să fiţi nişte anonimi cu gura mare şi cu discurs de grădiniţă şi v-aţi obişnuit să cereţi fără să daţi şi să criticaţi fără argumente. Voi sunteţi de căcat şi aveţi mentalitate de căcat nu eu care-s mândru că-s român şi-mi iubesc ţara!


Vă daţi seama?! Mai puţin de 1% din populaţia României, dar dacă intri în discuţie cu 100 de oameni 99 îţi vor zice că-i o ţara de căcat cu oameni de căcat, doar ei sunt destepţi!
Să revenim la subiectul nostru că m-a luat valul un pic. Deci mi s-a părut organizarea în regulă. Ce i-a lipsit proiectului pentru a avea succes în adevăratul sens al cuvântului? Implicarea. Şi nu implicarea oamenilor de rând, căci oamenii simpli sunt o masă condusă de alţii, de cei cu idei, cum am auzit undeva "cu oamenii simpli nu faci revoluţii". Deci, implicarea a lipsit.

De ce nu au făcut o şedinţa a camerelor Parlamentului în care să susţină acest proiect? De ce partidele politice nu au ieşit la rampă pentru a susţine acest proiect? De ce sindicatele şi mai ales liderii lor îmbuibaţi şi corupţi politic nu au îndemnat oamenii pe care-i reprezintă să se alăture acestui proiect? De ce Ministerul Educaţiei nu a promovat acest proiect în şcoli, licee şi facultăţi? De ce oamenii de cultură nu au susţinut prin conferinţe, articole, exemplu personal acest proiect? De ce nici măcar un ziar din România nu a dedicat un număr întreg doar acestui proiect ci doar articole sporadice pe care nu le citea nimeni? De ce, de ce, de ce? Şi pot continua aşa o oră şi tot nu aş termina enumerarea.

Oare toţi cei de mai sus nu-şi dau seama că pe lângă faptul că ar avea o ţara mai curată şi o populaţie mai unită (ăsta ar fi fost adevăratul câştig după mine) ar fi câştigat capital politic? Capital politic fraţilor! PR! Marketing şi imagine pentru firmele naţionale care le-ar fi dat liber angajaţilor şi le-ar fi pus la dispoziţie mijloace să participe la proiect! Simpatia populaţiei şi voturile pentru partidul care şi-ar fi dus pe banii lui membrii la această acţiune! Este prea greu pentru voi, cei care ne conduceţi, să înţelegeţi ceea ce am zis? Este mai uşor, nu-i aşa, să mituim alegători, să îndobitocim populaţia, să facem emisiuni/articole ca tonomatele, să ne dăm mari intelectuali, să înjurăm pe toţi deoarece suntem nişte frustraţi incapabili?
Concluzie: Ruşine tuturor partidelor politice, Ministerului Edicatiei, Ministerului Mediului, Parlamentului, Guvernului, preşedintelui, opoziţiei politice, profesorilor, sindicatelor, presei, oamenilor de cultură şi tuturor celor din clasa conducătoare a celor 99%!