Cutiuţa muzicală - Vunk vs. Puya

Am văzut în ultimul timp că-i promovată destul de des la tv melodia "Vreau o ţara ca afară" a celor de la VUNK.   Sincer mi-au plăcut şi când se numeau VANK dar şi acum. Le ştiu majoritate melodiilor pe de rost, numai că pe asta de mai sus, datorită mesajului, nici măcar nu vreau s-o mai ascult darămite să-i învăţ şi textul. Acest cântec rezumă, pentru mine, idioţenia şi falsitatea societăţii actuale din România. Toţi vor să fie ca afară, toţi înjură România şi românii, toţi sunt anti, toţi sunt "cul",salvaţi planetele şi pământul dar aruncaţi chiştoacele pe stradă.



Toţi vor ceva dar nici unul nu s-a gândit, măcar 3 secunde, cam ce ar putea să facă el pentru a schimba lucrurile. Toţi vrem să primim dar nu oferim nimic. Este ca şi cum te-ai plânge că te doare capul dar nu iei nici măcar o aspirină. Nimeni nu se întreabă: cum să schimb mentalitatea, cum să schimb societatea, cum să fac să-mi fie/să ne fie mai bine? Toţi vor şi atât! Păi, fraţilor, Roma nu s-a construit într-o zi şi nici nu a avut la bază o societate de plângăcioşi indiferenţi. Înainte să vă doriţi o ţara ca afară învăţaţi să gândiţi ca afară. O ţara se schimbă prin oamenii care o locuiesc şi datorită mentalităţii oamenilor nu peste noapte şi fără să facem nimic. Vrei clasă politică, atunci mergi la vot. Vrei curăţenie, atunci nu mai arunca gunoaiele la întâmplare. Vrei corectitudine, atunci fi corect. Vrei respect, atunci respectă. Nu o să se schimbe nimic nu datorită celor pe care daţi vina ci datorită vouă!
Scad salariile bugetarilor o ardem în greve în loc să dăm jos liderii de sindicat care fură pe rupte (deh, ciupiti şi voi un pic pe lângă ei.) Când vor să disponibilizeze poliţiştii incompetenţi iar greve şi "huo!", dar şpăgile şi mita şi prostia şi ineficienţa lor i-au făcut să ajungă aici. Le taie pensiile "nesimţite" ale militarilor, iar "huo şi jos!" însă ce căcat au făcut aia de merită 4000 pe luna versus un veteran de război cu pensie de 3-400 de lei?! Şi ar mai fi multe de spus dar aţi prins esenţa. Vreţi ceva ca afară, atunci luaţi un citat de afară şi gândiţi-va un pic la el: "Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci întreabă-te ce poţi face tu pentru ea!” (J.F.K. via Khalil Gibran)
În totală opoziţie cu cei de la VUNK îl găsesc pe Puya cu a lui melodie "American Dream." Îmi plac şi ceva melodii de-ale lui Puya, însă prea puţine, dar cu asta mi-a câştigat simpatia şi admiraţia. Ceea ce am scris mai sus explică în versuri "baiatu' din Să-lă-jeeeaan." Ascultaţi-o că mai mult nu am ce comenta.
Puya, ai de la mine o bere în cazul în care ne întâlnim vreodată!