Vox Populi

   Astazi este prima zi. Prima zi in care am realizat, in sfarsit, ca poporul, omul simplu, detine puterea. Nu banul, nu relatiile, nu influenta, nu presa, nu partidele. Poporul!
Am vazut o mobilizare fara precedent: tineri si batrani in strada, oameni stand ore in sir pentru a vota, judete fief ale pesede unde p0nta a pierdut fara drept de apel. Am vazut minuni! Oamenii si-au dat seama ca fiecare vot conteaza. S-a trecut de la lehamitea de tipul "nu am cu cine sa votez" la demonstratii in toata tara, in toata lumea. Oameni stand la cozi interminabile in vant, ploaie, frig pentru "un simplu vot".


   A fost prima zi in care i-am vazut pe "ei" speriati, incoltiti... i-am vazut tacand! Nu au mai avut replica! I-am vazut cum incep sa tremure! L-am vazut pe ilici plecand din sediul pesede ca Ceasusescu in '89 cu elicopterul cand a auzit ca demonstrantii se indreapta intr-acolo! Ii mirosea a Targoviste, a praf de pusca! Asa trebuie sa-i tinem de acum inainte! Sa tremure in fata noastra, sa nu poata dormi noapte din cauza sunetului esfoadelor care se ridica in piete!
   A fost o zi in care Romania nu a mai fost o zona din Estul Europei ci a fost fiecare sectie de votare de pe tot globul. A fost o zi in care Romania a fost cea mai mare tara din lume!
   Razboaiele nu se mai duc pe campul de lupta. Revolutiile se fac on line. Liderii nu mai ies in fata, lideri sunt anonimii din mediul virtual. 
   Toti zic "multumim diaspora", "respect doaspora"... eu zic "multumesc romani, oriunde v-ati afla!" Cine pentru cine a iesit in strada? Cine pe cine a influentat? Romanii din tara au votat pentru ca au vazut mobilizarea diasporei sau diaspora a votat pentru romanii din tara? Niciuna nu este valabila. Am votat pentru tara si atat! Am votat pentru ca nu se mai poate! Am votat pentru mama care dupa 30 de ani de munca (Sef Birou Plan, inginer 3, specialist in sisteme de irigat) este nevoita sa lucreze ca muncitor necalificat. Am votat pentru bunici care dupa 40 de ani de munca primesc 700 de lei pensie. Am votat pentru mine deoarece vreau sa ma intorc in tara nu sa raman printre straini. Am votat pentru nepoata mea care acum are 2 ani; vreau sa traiasca intr-o tara normala. Am votat pentru cei care au murit in '89, pentru Piata Universitatii, pentru "golanii" batuti de mineri.
   Am votat. Cu Johannis? Nu! Am votat anti comunisti, hoti, mincinosi, mafioti, cretini!
Euforia a trecut. Ce e mai greu abia acum incepe. Sa nu uitam ca tara nu e condusa de Presedinte ci de Prim Ministru si Guvern. Domnul Johannis va trebui sa formeze un guvern dar pana la "parlamentare", oricate aliante ar incerca, pesedeul are majoritatea. Deci nu vor exista mari schimbari in urmatoarea perioada de timp. Credeti ca pesedeul a murit? Nu, nope, niet! Pesedeul lucreaza. Sistemul e bine pus la punct! Poate au pierdut acum dar pot castiga mult mai mult peste cateva luni. Asta nu trebuie sa uitam! Ne-am mobilizat acum, trebuie sa o mai facem o data! Sa reusim acelasi procent si la "parlamentare" si abia atunci putem zice ca dupa 25 de ani comunismul a murit.
   L-am ales pe Johannis, acum trebuie sa-l si sustinem. Dar mai trebuie ceva: sa-i aratam si cum vrem sa fie condusa tara. Votati la "parlamentare" exact cu cei care va doriti sa va hotarasca viitorul! Indiferent ca-s Macovei, Udrea, Base etc. Ei vor fi guvernul! Trebuie sa-l fortam pe Johannis sa realizeze ca politica nu se face cu "eu nu ma aliez cu nimeni" ci cu oamenii pe care ii vrea poporul. In caz contrar nu am scapat de pesede ci l-am facut mai puternic. Ganditi-va ca 5 ani veti avea un guvern rosu! Lupta abia acum incepe. Avem multi "baroni" de schimbat, multi "afaceristi" de bagat in puscarie, multe "clanuri" de distrus! Asta nu se face peste noapte. Va dura mult timp pana vom vedea "schimbarea". Va fi mai bine? Nu, va fi mai rau! Animalul incoltit lupta, nu se preda! Credeti ca vor merge de buna voie, incolonati, spre puscarie? Ca vor zice "mea culpa"? Ca vor da inapoi ce au furat? Vor trebui fortati. Ii vom forta!
   Orice ar fi sa nu uitam ce am realizat: poporul are puterea! Nu ne convine ceva, iesim in strada! Dam foc, ridicam spanzuratori, facem baricade! Sa tinem minte ca la cea mai mica greseala "a lor" ii putem da jos pentru ca asa vrem! Sa tina minte si sa le aducem aminte de fiecare data ca poporul dicteaza! Noi suntem puterea! Nu noi trebuie sa dam explicatii ci "ei"! Noua nu ne trebuie "cadru legal" pentru a rasturna inca 100 de guverne! Democratie inseamna puterea poporului! Demos Kratos!
Domnilor politicieni, poporul a vorbit, voi trebuie sa ascultati! 
Vox populi, vox Dei!